ERASMUS+

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus +   που  πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2019 στο Βερολίνο  LINK

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόγραμμα Erasmus+ του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας στην Ολλανδία

Τον Μάρτιο του 2019, δεκαοκτώ μαθητές του Ναυτικού Τομέα και δύο συνοδοί καθηγητές από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, επισκεφτήκαμε την Ολλανδία (από μία εβδομάδα σε Άμστερνταμ και Ρότερνταμ). Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πολιτισμό της Ολλανδίας, να δούμε από κοντά τα μεγάλα λιμάνια του Άμστερνταμ και του Ρότερνταμ, να επισκεφτούμε τα αντίστοιχα ναυτικά μουσεία και να γνωρίσουμε με βιωματικές δράσεις την πλούσια ναυτική ιστορία της. Περιηγηθήκαμε με πλοιάριο τα κανάλια του Άμστερνταμ, μιλήσαμε με επαγγελματίες και οι μαθητές μας έδειξαν ενδιαφέρον για πιθανή επαγγελματική σταδιοδρομία στην Ολλανδία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από ΟΛΛΑΝΔΙΑ

 ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

 Ναυτικό Μουσείο Ρόττερνταμ

 

 Η ομάδα Erasmus + του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας επισκέφθηκε τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων Meerlanden (https://www.meerlanden.nl) στο Rijsenhout της Ολλανδίας. Παραλαμβάνουν κάθε είδος αποβλήτων: Οργανικά απόβλητα, χαρτί, γυαλί, ξύλο, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Από τα οργανικά απόβλητα παράγονται: Θερμότητα και διοξείδιο του άνθρακα που διοχετεύονται σε θερμοκήπια. Πράσινο αέριο το οποίο αποδίδεται στο δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου για να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία, στα νοικοκυριά και ως καύσιμο στα αυτοκίνητα. Νερό για καθαρισμό δρόμων και για χρήση ως ζιζανιοκτόνων αφού η χρήση των χημικών από δημόσιους φορείς είναι απαγορευμένη.

 Αποχαιρετώντας το Amsterdam

 

 

OLD

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ με την ονομασία "Ο Τουρισμός παίρνει ιδέες". Στο πρόγραμμα συμμετείχαν δεκαπέντε μαθητές από τα τομείς Πληροφορικής και Οικονομίας και  δύο καθηγητές. Οι συμμετέχοντες παρέμειναν στην Λεμεσό της Κύπρου απο 23 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2014 και εργάστηκαν σε επιχειρήσεις πληροφορικής και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα υπήρξε  θεωρητική κατάρτιση  και επισκέψεις την Πάφο και τη Λευκωσία. Οι εντυπώσεις των μαθητών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι άριστες.